Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

Mentoren en opleiders

In het vernieuwde curriculum van de pabo gaan de studenten onder meer werken aan kernpraktijken. Wat wordt daar onder verstaan? En welke opdrachten en activiteiten jullie kunnen verwachten van de studenten in de stage m.b.t. de kernpraktijken.

Bij het werken aan de kernpraktijken vormt “deliberate practice” een belangrijk onderdeel. Dit wil zeggen dat studenten een bepaalde techniek of leerkrachtvaardigheid kiezen zoals uitleggen, hardop denken, betrekken en activeren van leerlingen, controle van begrip, enzovoort. Zij gaan deze vaardigheid doelbewust oefenen met de bedoeling om zichzelf daarin te ontwikkelen. Goede inhoudelijke feedback van experts zoals mentoren en opleiders is bij deliberate practice essentieel.

Bekijk de informatiefilmpjes

Bekijk de informatiefilm inleiding in de tweede kernpraktijk

Belangrijke bijlagen: directie instructie / kernpraktijk 1leerlinggericht onderwijs / kijkwijzer DI /Kijkwijzer betekenisvolle activiteit

Kernpraktijk 2 Leerstof kiezen en vertalen – inleiding

Kernpraktijk 2 Leerstof kiezen en vertalen – de opdracht