Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

22 november 2016

Deventer Leerschool

De Deventer Leerschool (DLS) is gevestigd in het oude centrum van Deventer. De school is gehuisvest in een monumentaal pand uit 1891, een gebouw met een bijzondere uitstraling. De school zelf heeft een rijke historie. Na het ontstaan in 1881 als Rijksleerschool voor kwekelingen van de Rijkskweekschool te Deventer, is de Deventer Leerschool uitgegroeid tot een opleidingsschool waar studenten een vast onderdeel zijn van het team.

Het onderwijs

De school heeft 9 groepen met ongeveer 250 kinderen. De groepen zijn samengesteld vanuit één jaargroep. Hierin zitten kinderen van dezelfde leeftijd die dezelfde leerstof verwerken. Binnen deze klassikale aanpak wordt gedifferentieerd gewerkt om tegemoet te komen aan verschillen tussen de kinderen. Na de effectieve groepsinstructie volgt een verlengde instructie voor leerlingen die daaraan behoefte hebben. Binnen de groep wordt op verschillende niveaus gewerkt. In groep 3 t/m 8 wordt gewerkt met weektaken.

Voor leerlingen in de bovenbouw die extra uitdaging nodig hebben, is er de plusgroep. In alle groepen wordt het vak Engels aangeboden.

Ons motto

Deventer als Leerschool

We gebruiken de omgeving van de school om ons onderwijs aan te bieden.