Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

30 maart 2017

Montessorischool Oudaen

Montessorischool Oudaen is een sfeervolle en gemoedelijke school waar de ontwikkeling van het individuele kind centraal staat. Ons uitgangspunt is dat kinderen graag willen leren en elke dag met plezier naar school gaan. Kinderen besteden veel aandacht aan de basisvakken taal en rekenen waarbij we bewaken dat het leren prikkelend en uitdagen blijft. Naast de methoden die we gebruiken, is het montessorimateriaal een prachtige manier om kinderen taal en rekenen te laten beleven. Binnen onze school is ‘zelfstandigheid van het kind’ en ‘zorg hebben voor omgeving’ erg belangrijk.

Onze school werkt met heterogene groepen en is verdeeld in drie onderbouwgroepen (groep 1 en 2), drie middenbouwgroepen (3,4,5) en drie bovenbouwgroepen (6,7,8).

Naast het werken met montessorimaterialen is er het ‘kosmisch onderwijs’ dat het montessorionderwijs typeert. Door middel van onze thema’s willen we de kinderen laten beleven dat de wereld waarin zij leven, een wereld in ontwikkeling is. Verschijnselen in de wereld hangen met elkaar samen en elk verschijnsel maakt deel uit van een groter geheel. Met de lessen van de leerkrachten en vakleerkrachten (muziek, drama en beeldende vorming) en door de verwerkingen op basis van meervoudige intelligentie die daarbij horen, willen we bij de kinderen het gevoel van verwondering oproepen. We zijn ervan overtuigd dat het gevoel deel te zijn van een groter geheel leidt tot respect, zorg en verantwoordelijkheid voor de omgeving. Met interesse voor de verschijnselen in de wereld van vroeger en nu, dichtbij en veraf. Het werken met het concept ‘Boerderijschool’ in samenwerking met Natuurderij Keizersrande ondersteunt dit proces van ‘levend leren’.

Omdat wij het belangrijk vinden een bijdrage te leveren aan de kweekvijver van nieuwe leerkrachten binnen het (montessori)onderwijs, steken wij veel tijd en energie in het begeleiden van studenten. Wij hebben in onze school een ‘opleider in de school’ die de stagiairs begeleidt en aanspreekpunt is.

Ons team kenmerkt zich als een warm en betrokken team vol inspiratie!