Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

OBS Beekbergen

OBS Beekbergen is een moderne dorpsschool gevestigd in een multifunctioneel gebouw in het dorp Beekbergen (gemeente Apeldoorn). De school vormt het middelpunt van het dorp. Op onze school zitten voornamelijk kinderen die in het dorp of de directe omgeving wonen. Wij zijn onderdeel van Leerplein055, de stichting voor openbaar onderwijs in Apeldoorn.

Wij zijn het afgelopen jaar van start gegaan met het The Leader In Me en de 7 gewoontes van Stephen Covey. The Leader in Me is een proces voor basisscholen dat kinderen aanspreekt op hun talenten en betrokkenheid. Het leert ze op een speelse manier 7 gewoonten gericht op persoonlijke groei en relaties met anderen. Dat past heel mooi bij het moto van onze school ‘Plezier + resultaat = waar obs Beekbergen voor staat’! Dit betekent het beste uit jezelf te halen, met respect voor anderen en je omgeving. Het beste uit jezelf halen doen we ook d.m.v. muziekonderwijs. We hebben de subsidie muziekimpuls kunnen binnenhalen. Daardoor konden we starten met een nieuwe digitale methode en een goede samenwerking met het harmonieorkest van het dorp. Jaarlijks verzorgen we samen een aantal voorstellingen met kinderen en het orkest.

In onze visie staat ‘Een goede school maak je met z’n allen’. Dat betekent iets voor een schoolteam. Ons onderwijs wordt gegeven door een team met een positieve uitstraling. Zij bieden openheid, warmte en veiligheid en zijn daarin eensgezind. De onderwijsbehoefte van kinderen en het plezier in leren staat centraal, met als leidraad de 7 gewoontes van The Leader in Me. Er wordt gewerkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs en de kwaliteit van onderwijs wordt bewaakt. Pabo studenten dragen daarin ook hun steentje bij, door deel uit te maken van ons team en samen met ons te onderzoeken en te leren.

info-beekbergen