Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

OBS De Bundel

De school
Basisschool de Bundel is een kleine openbare buurtschool in de wijk Osseveld in Apeldoorn. De school is een onderdeel van Leerplein055. Er zijn 4 combinatiegroepen.

Naast een fijne speelplaats met enkele speeltoestellen hebben we achter de school een enorm grasveld waar de kinderen lekker kunnen spelen en voetballen. Bij mooi weer worden hier ook wel buitengymlessen gegeven door de vakleerkracht.

Wij maken gebruik van een gemeenschappelijke gymzaal in de buurt, voor groep 1/2 is er in school een ingerichte speelzaal beschikbaar.

De school ligt op loopafstand van station Apeldoorn-Osseveld en is dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Het team

Het team van de Bundel bestaat op dit moment uit 8 leerkrachten, variërend in de leeftijd tussen 30 en 60 jaar.

Sinds een aantal jaar is de Bundel een Opleidingsschool en daar zijn we erg trots op. Naast de vaste teamleden zijn er dit jaar 3 PABO studenten op school. Zij vormen een belangrijk onderdeel van het team. We vinden het fijn om studenten de gelegenheid te bieden om het mooie vak van leerkracht in de praktijk te ervaren en hopen in een gezamenlijk traject veel van elkaar te kunnen leren.

Het onderwijs

De afgelopen drie jaar hebben wij veel ingezet op het verhogen van de opbrengsten en op het vergroten van de kwaliteit van het onderwijs. Een groot aantal methodes is vernieuwd of aangeschaft. We zijn trots op het onderwijs dat wij nu geven!


Tablets

In de groepen 4, 5, 6,7 en 8 werken de kinderen voor de verwerking van de leerstof met tablets van Snappet.

Techniek

De afgelopen jaren hebben we samen gewerkt met een techniekcoach. Sinds dit jaar hebben we alle techniektorens en ook participeren we in een traject om met Wetenschap en Technieklessen ook de taal te stimuleren. Volgend jaar willen we hier zeker mee door en gaan we kijken hoe wij techniek en ontdekkend leren een prominentere plek in ons onderwijs gaan geven.  Studenten met affiniteit met wetenschap en techniek nodigen wij hierbij van harte uit een bijdrage te leveren.