Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

OBS De Dorpsschool

OBS De Dorpsschool is een van de drie Bathmense basisscholen en staat middenin het dorp. De school heeft ± 280 leerlingen, gedeeltelijk uit het dorp, gedeeltelijk uit het buitengebied, verdeeld over 11 groepen.

Het begrip ‘samen’ vinden wij op alle niveaus van groot belang: samen spelen, samen leren,  samen beleven. Samenwerken is elkaar versterken en op De Dorpsschool vergroot je je wereld!

Wij bieden een rijke leeromgeving waarbinnen kinderen en leerkrachten leren van elkaar en ontdekken dat leren plezierig kan zijn. Beeldcoaching is daarbij een krachtig instrument.

Wij begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling tot zelfstandige, kritische, mondige en sociale mensen. De wetenschap dat elk mens zijn eigen gaven en capaciteiten heeft, is richtinggevend voor ons pedagogisch en didactisch handelen.

Er is ruimte om dingen uit te proberen, te onderzoeken en zelf oplossingen te vinden. Kinderen en leerkrachten worden gestimuleerd om te gaan met eigen en elkaars mogelijkheden en grenzen. Door kwaliteiten  van mensen te bundelen kunnen zij elkaar aanvullen en verrijken!

De Dorpsschool kent een collegiaal en enthousiast team met de drive om samen bij te dragen aan een fijne school waar ieder kind mag zijn en te ervaren wie hij is, wat hij wel/niet kan en om zijn eigen identiteit te ontdekken.