Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

10 april 2017

OBS De Wije, locatie Kolkweiden

OBS De Peperhof is een middelgrote dorpsschool en heeft circa 95 leerlingen. De school is onderdeel van het onderwijsteam ATP, waaronder ook obs Ter Stege en de A. Bosschool vallen. Samen vormen deze diverse scholen met hun eigen identiteit een team, waarin alle leerkrachten samen werken en van elkaars talenten gebruik maken.

Op alle scholen gebruiken we planborden in de onderbouw, het stoplicht, de time-timer, het zelfstandigwerkblokje en de instructietafel. Naast het bevorderen van de zelfstandigheid, vinden we het ook belangrijk dat de kinderen samenwerken. Coöperatief werken vormt een rode draad binnen de school. Als Opleidingsschool kunnen wij studenten veel leren over het Opbrengst Gericht Werken. In groep 1/2 wordt gewerkt vanuit thema’s, terwijl de groepen 3 t/m 8 werken vanuit methodes. In de bovenbouw vindt de verwerking van rekenen, taal en spelling op de Snappet tablet plaats.

Als onderzoekende scholen willen we de talenten van de kinderen ontdekken, zodat zij deze kunnen ontwikkelen onder begeleiding van professionals binnen en buiten de school. Tijdens kindgesprekken kunnen de kinderen met behulp van de cirkel van Meervoudige Intelligentie hun slimheden aangeven en de slimheden waaraan ze graag willen werken. Eenmaal in de week werken alle kinderen aan hun talenten in een talentuur, bijvoorbeeld creatief, sportief, muzikaal, via de legoleerlijn of met de 3d printer. Daarnaast hebben ze de mogelijkheid om met de VR bril hun eigen wereld te creëren.