Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

OBS De Schakel

Levendig rood!

Openbare Basisschool De Schakel is gelegen in tussen de wijken Groot-Douwel, Het Oostrik en Blauwenoord in Deventer. Onze school kent een gevarieerde schoolbevolking van ongeveer 130 kinderen, die verdeeld zijn over 6 groepen. In totaal werken er 14 medewerkers. Onze school is een Brede School. Dat betekent dat de school samen met andere organisaties in onze wijk werkt aan betere ontwikkelingskansen voor kinderen.
Op onze school willen we de kinderen meer bieden dan alleen ‘basiskwaliteit’. Wij werken gemotiveerd, bevlogen en vakkundig. De kleur rood van onze huisstijl staat symbool voor onze passie voor onderwijs. Wij willen een school zijn waar kinderen op een prettige manier worden voorbereid op de toekomst, waarbij we sterk rekening houden met de verschillen tussen de kinderen.

Op de Schakel wordt niet alleen aandacht besteed aan de cognitieve vakken. We vinden het ook belangrijk dat kinderen goed leren omgaan met zichzelf en met elkaar. Dit is mogelijk door de kinderen te leren met een open houding met elkaar om te gaan, door de kinderen te leren zich in te leven in een ander, door te luisteren naar elkaar en door te genieten van elkaar. Voor de kinderen die onze school bezoeken is het belangrijk om zich veilig, geborgen en geaccepteerd te voelen en om met plezier naar school te gaan. Het kind staat centraal. Op onze school is ieder kind uniek en mag dit ook zijn. In een veilig klimaat willen we zorgen dat kinderen zich optimaal cognitief en sociaal-emotioneel ontwikkelen.

Ons team is gedreven en de passie voor onderwijs is in het handelen van de leerkrachten terug te zien. Het team is gedreven om ontwikkelingen in de hele school in een doorgaande lijn terug te laten zien. Hierin staan de kinderen centraal. ‘Wat is goed voor onze kinderen?’ is steeds de vraag die we onszelf stellen. Deze professionele houding is ook door de inspecteur voor onderwijs niet onopgemerkt gebleven.info-schakel