Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

ODBS De Branink

ODBS de Branink is sinds 1999 een gecertificeerde daltonschool. De kernwaarden: samenwerken, zelfstandigheid, vrijheid/ verantwoordelijkheid, reflectie, effectiviteit  en borgen staan voorop en zijn als doorgaande lijn zicht- en voelbaar binnen de school. Het is een openbare dorpsschool waar kinderen op verschillende niveaus de ondersteuning en aanpassingen krijgen die zij nodig hebben. De school heeft 8 groepen. De leerkrachten die er werken zijn enthousiast en innovatief. Er zijn specialismen binnen het team op meerdere vlakken. Denk hierbij o.a. aan ICT, tekentherapie, opleider in de school, gedragsspecialist, specialist jonge kind, dalton en muziek.

ODB de Branink ziet studenten als een meerwaarde binnen het onderwijs. In tijden van passend onderwijs en het veranderen van samenstellingen van groepen blijken meerdere handen in de klas een groot goed. Hiervoor heeft ODB de Branink ook een studentenbeleid waarbij goede ondersteuning en begeleiding voorop staat. Sinds het schooljaar 2016-2017 hebben wij het  keurmerk ontvangen en mogen wij ons een officiële opleidingsschool noemen.