Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

ODBS Het Roessink

ODBS Het Roessink is een openbare daltonschool gelegen in de wijk Colmschate Zuid in Deventer. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen de kans krijgen om zich breed te ontwikkelen, omdat we daarmee een goede basis leggen voor de toekomst. In een prettige omgeving leren wij kinderen al jong zelfstandig te werken, samen te werken en respectvol met elkaar om te gaan. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen de kans krijgen om zich breed te ontwikkelen. Omdat we daarmee een goede basis leggen voor de toekomst.

Onze leerlingen zijn straks klaar voor een plek in het vervolgonderwijs en de maatschappij. In een open en ongedwongen sfeer leren wij kinderen al jong zelfstandig werken, samenwerken en respectvol omgaan met elkaar.

Wij willen graag dat onze leerlingen ontdekken wat ze leuk vinden én waar ze goed in zijn. Zodat ze (op)groeien met zelfvertrouwen. Elk kind heeft zijn eigen talenten en we willen dat deze goed tot hun recht komen. Naast rekenen, lezen en taal vinden wij het heel belangrijk dat onze leerlingen zich ook ontwikkelen op andere vlakken. Juist omdat het leven uit veel méér moois bestaat dan alleen maar leren. Op onze school is er daarom ook veel aandacht voor de sociale, emotionele, creatieve en motorische kant van kinderen. Wij bieden een compleet pakket aan (leer)stof en uitdaging. Hiermee zetten we onze leerlingen direct op voorsprong.

Het team op Het Roessink kent een mooie mix van leerkrachten die al lang op Het Roessink werken en jongere leerkrachten die er een aantal jaren werken. Samen zijn we een sterk, professioneel team, dat veel verantwoordelijkheden op zich neemt om ook de schoolontwikkeling gaande te houden. Vanuit de Daltongedachten zijn we innovatief en gaan we planmatig te werk.

We zijn kritisch en leggen de lat hoog als het gaat om het bieden van goed onderwijs voor onze kinderen. De communicatie verloopt via korte lijnen, we kennen, vertrouwen en ondersteunen elkaar.

We staan open voor anderen, zijn gastvrij en waarderen de mening van een ander.