Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

RKBS John F. Kennedyschool

Onze school staat aan de rand van de mooie binnenstad van Zutphen. De school telt ongeveer 250 leerlingen verdeeld over 10 groepen. Er werken twintig enthousiaste en actieve collega’s. 

Wij hechten veel waarde aan orde en structuur. Op school werken wij met  het gedachtegoed van Human Dynamics. Door ons te verdiepen in en te werken met de principes van 3D-onderwijs, begrijpen we de verschillende leerstijlen van onze kinderen beter en kunnen wij daarop inspelen.

De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 werken veel op ons Talent Ontwikkel Plein (TOP). Hier werken kinderen aan het ontwikkelen van hun talenten d.m.v. onderzoekend leren. Kinderen krijgen Boeiend Onderwijs en werken aan de 21ste eeuwse vaardigheden.

De leerstof sluit steeds meer aan bij het niveau van het kind. Waar nodig wordt er klas-doorbroken gewerkt.

Op onze school worden verschillende activiteiten georganiseerd, o.a. de culturele middagen, een derde wereld week en veel sport en spel.

Studenten kunnen bij ons op school ervaring opdoen met het leerlingvolgsysteem Cito. Wij werken op onze school met het Leerling administratiesysteem Esis en B2.