Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

RKBS Paus Joannes

Wijkschool voor kanjers in het centrum van Haaksbergen

Wie zijn wij?

Basisschool Paus Joannes is één van de 13 basisscholen in Haaksbergen. Onze school valt onder de stichting Keender. Wij zijn een echte wijkschool in het centrum van Haaksbergen en willen voor zoveel mogelijk kinderen een passend onderwijsaanbod bieden.

In de opvoeding en vorming van de leerlingen in het onderwijs van alledag, willen we als leerkrachten, samen met de omgeving van de kinderen een voorbeeld voor hen zijn en ook naar elkaar als collega’s. Samen geven wij onze school vorm, waarbij we gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Een goede samenwerking laten we o.a. zien door elkaar te consulteren bij het dagelijks werk in de groepen. Zo willen we voor alle betrokkenen een heldere rode draad in de school laten zien, waarbij vragen en opmerkingen van harte welkom zijn.

Schoolgrootte + organisatie

Onze school telt in augustus 2016 ongeveer 150 leerlingen. Deze leerlingen zijn verdeeld over 6 groepen. Aan de school zijn 13 leerkrachten verbonden, 3 fulltime en 10 parttime. Op de Paus Joannes hebben we dit schooljaar één heterogene kleutergroep. De 4-, 5-, en 6 jarigen zitten bij elkaar in één groep, daar waar mogelijk worden ze gesplitst in twee kleinere groepen.  Vanaf groep 3 hanteren we het leerstofjaarklassensysteem. In het schooljaar 2016-2017 hebben we een groep 1-2, groep 3-4 ( ochtenden gesplitst), groep 5, groep 6/7 ochtenden gesplitst) en een groep 7/8 (ochtenden gesplitst).