Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

RKBS St. Martinus

Wij zijn een kleine, landelijk gelegen school in het groen. Ons onderwijs is volop in beweging.Wij werken niet meer met groepen maar met units en talent-ateliers. Wij hebben een jonge kind en een oudere kind unit. Verschillende leerkrachten en leerkrachtondersteuners, specialisten, opleiders en studenten zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een grote groep kinderen. Hierin wordt taakverdelend gewerkt.

Ons onderwijs wordt afgestemd op de onderwijsbehoeften van de groep en die van individuele kinderen.De kinderen krijgen instructie in instructieruimtes en kunnen vervolgens kiezen om de verwerking te maken in dit lokaal, de samenwerkruimte of de stilteruimte. Er zullen leerkrachten specifiek ingezet worden voor instructies en voor de begeleiding van kinderen in de overige ruimten, dan meer in de rol van coach. Wij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor alle kinderen.

We werken doelgericht met het IGDI model waarbij de leerlijn steeds meer leidend is.In ons nieuwe concept zullen ook de talentateliers opgezet gaan worden. Daarbij denken wij o.a. aan:

Sport & spel-atelier, creatief atelier, onderzoek-ateliers, natuuratelier, wetenschap & techniek atelier.