Studenten

Vind hier alle benodigde informatie over opleiden en het werplekleren. Praktische downloads van stagedossier en handboek tot digitale stagemarkt en liovacatures.

Lerarenopleiders

Ontdek hier welke professionaliseringsmogelijkheden er zijn. Als opleidingsschool willen we ons blijven ontwikkelen.

09 februari 2017

OBS De Bongerd

De Bongerd is een Sterrenschool in ontwikkeling. Een volwaardige Sterrenschool geeft inhoud aan het 5-sterrenconcept. Het continurooster en de flexibiliteit in opvang en vakanties is de bekendste ster van een Sterrenschool,  verzorging van leren én opvang binnen één school.

De andere vier sterren zijn; nadruk op rekenen, taal en lezen, maatwerk voor ieder kind en binding met de buurt.

De school staat in een, in de jaren 70 gebouwde wijk de Maten en trekt leerlingen uit de nieuwbouwwijk de Zonnehoeve.

Het team bestaat uit 15 enthousiaste mensen, 12 vrouwen en 3 mannen. Er is een verdeling van taken en functies. De directie bestaat uit de directeur en de adjunct. Er is een IBer, een OIDSer, en er zijn specialisten rekenen, spelling, ict en gedrag.

De Bongerd is een openbare basisschool met een Kunst en Cultuur profiel. Een school met een eigen gezicht en de blik op Kunst, Cultuur en de toekomst gericht. Dit houdt in dat we veel doen met de kunstdisciplines, dans, drama, beeldende vorming, muziek en het 5-sterrenconcept dat ons leidt naar leren met 21st skills. Dus maatwerk, een eenduidig pedagogisch klimaat, digitalisering, portfolio en tablets.

De Bongerd werk met gedragsverwachtingen binnen het sociaal pedagogisch concept van PBS (Positive Behavior Support)

We werken met een leerteam. Onze huidige onderzoeksvraag is: Hoe kunnen we gemotiveerd leren in groep 5/6 en 6/7 bevorderen met een voor dit doel ontworpen taakkaart?

Een mooie zoektocht voor leerkrachten, studenten, leerlingen en ouders.